بازسازی سرویس بهداشتی
شاید در نگاه اول بازسازی سرویس بهداشتی اهمیت چندانی نداشته باشد و مهم جلوه نکند. اما واقعیت این است که امروزه اهمیت فضای سرویس بهداشتی و طراحی آن کمتر از سایر بخش های داخلی خانه نیست، حتی میتوان بیان کرد که پس از بازسازی آشپزخانه، بازسازی سرویس بهداشتی رتبه دوم را از نظر اهمیت و سختی به خود اختصاص داده است.
مراحل بازسازی سرویس بهداشتی
وقتی دست به بازسازی سرویس بهداشتی منزل خود میزنید مراحلی را باید پشت سر بگذارید و از متخصصانی در بخشهای مختلف کمک بگیرد.
1. تخریب: در طی مرحله تخریب، تخریب زیر سازی کف ساختمان و برداشت لوله و تاسیسات برقی و مکانیکی فرسوده انجام میشود، در واقع در این مرحله بستر اصلی کار برای بازسازی فراهم میشود.
2. لوله کشی: پس از تخریب نیاز است با همکاری یک متخصص تاسیسات به تعویض لوله ها و تاسیسات برقی و مکانیکی بپردازید، زیرا عمر مفید لولهها معمولا بین 10 الی 15 سال است و به مرور دچار ترک و شکستگی میگردد که مستلزم تعویض است. البته در بعضی موارد شاهد این هستیم که لوله کشی بر روی کار انجام میشود.
3. ایزولاسیون کف: در این مرحله باید از یک فردی که در زمینه ایزوگام یا قیر و گونی تبحر داشته باشد کمک بگیرید ، کف سرویس بهداشتی به این دلیل که اکثرا با آب مرتبط است، نیاز به دو یا چند لایه ایزولاسیون دارد تا مقاومت بیشتری ایجاد شود.
4. شیب بندی: شیب بندی کف سرویس بهداشتی بسیار مهم است و باید حتما اصولی انجام شود. در هنگام شیب بندی باید به مسیر حرکت آب تا کف شور دقت کرد. اگر شیب بندی به درستی انجام نشود همیشه با مشکل جمع شدن آب در کف سرویس بهداشتی رو به رو هستید.
5. کاشی کاری و سرامیک کاری: از این مرحله به بعد وارد بخش رو کاری و در واقع نمای ظاهری سرویس بهداشتی میشوید. برای کاشی کاری سرویس بهداشتی از کاشیهای رنگ روشن استفاده کنید تلفیق رنگ آبی و سفید برای سرویس بهداشتی بسیار مناسب است. رنگهای سفید منجر به بزرگتر به نظر رسیدن فضا میشوند. البته در بعضی از موارد افراد تمایل دارند از کاغذ دیواری استفاده کنند که حتما باید از کاغذ دیواری قابل شست وشو استفاده کرد. توجه داشته باشید که استفاده از کاغذ دیواری طرح ساده و عمودی میتواند موجب بلندتر جلوه کردن سقف شود.
6. نصب سنگ آستان: همه میدانید که در سرویس بهداشتی میزان شت وشو و آب ریزی زیاد است به همین دلیل برای جلوگیری از خروج آب از سرویس به فضای بیرون، لازم است که در محل ورود به سرویس بهداشتی (جلوی درب ورود) از سنگ آستان 4 سانتی متری استفاده کنید. در بسیاری از موارد سنگ آستان به مرور زمان ترک میخورد که همین عامل نیاز به تعویض را ایجاد میکند.
7. نصب روشویی: روشویی های جدیدی که برای سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرند، روشوییهای کابینتی هستند که جنس کابینت زیر روشویی بسیار مهم است و باید از جنس ABH، HPL و یا HDF باشد تا بر اثر تماس با آب به راحتی دچار پوسیدگی نگردد.
استفاده از روشوییهای کابینت دار مزیتهای زیادی دارد از جمله اینکه فضایی برای نگه داری مواد شوینده و هم چنین چیدمان لوازم بهداشتی دارند.
8. تعویض شیر آلات: نکته قابل توجه این است که محل دقیق و مناسب نصب شیر آلات قبل از کاشی کاری باید مشخص شود و اگر در زمان بازسازی نیاز به تغییری در مکان لوله کشی و نصب شیرآلات وجود دارد انجام شود و بعد از کاشی کاری، شیر آلات جدید نصب شوند. برای رو شویی، باید شیر آبی انتخاب گردد که ارتفاع خروج آب از سر شیر تا کف روشویی نه خیلی زیاد و نه خیلی کم باشد.
9. استفاده از دربهای ضد رطوبت و ضد عایق صدا: در گذشته سرویس بهداشتی معمولا در فضای جدا و خارج از فضای داخلی منزل قرار داشت. اما امروزه اکثر سرویس بهداشتی ها در داخل آپارتمانها قرار دارند و همین عامل این الزام را ایجاد میکند تا که از دربهای عایق صدا برای سرویس بهداشتی استفاده شود و همچنین به علت ارتباط دائم درب سرویس بهداشتی با رطوبت بهتر است از دربهای ضد رطوبت استفاده شود.
10. تهویه: داشتن تهویه مناسب سرویس بهداشتی بسیار مهم است؛ تا جایی که ممکن است سعی کنید که برای سرویس بهداشتی پنجره بگذارید و اگر ممکن نیست حتما باید هواکش مناسب با متراژ فضا تعبیه شود.
11. نورپردازی: نورپردازی برای همه بخشهای منزل کاربرد دارد و بر افزایش زیبایی و بزرگ تر جلوه کردن فضا بسیار کمک میکند. استفاده از نورهای سفید یا همان مهتابی برای سرویس بهداشتی مناسب است. پشت آینه روشویی را نیز میتوان با نورهای مخفی زیباتر کرد.
بهترین راه برای بازسازی سرویس بهداشتی سپردن کار به یک گروه متخصص است، گروهی که با استخدام و همکاری با افرادی ماهر در زمینههای مختلف: تخریب، طراحی، بنایی و تاسیسات و ... بتواند پروژه را به مطلوبترین شکل ممکن و با صرفه جویی در هزینهها به اتمام برساند.
گروه تخصصی بازسازی املاک اصفهان" AKE "یکی از بهترینها در عرصه بازسازی در شهر اصفهان میباشد.